This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Verzending: NL GRATIS boven 50,-/ Wereldwijd gratis boven 100,- 100 dagen retour

Instagram leerde me van mijn huid en mezelf te houden


Als je me had gezegd dat ik tussen de onzekerheid en de achtbaan die 2020 was, zou leren van mijn huid te houden... Ik zou je nooit geloofd hebben! Maar dat is wel wat er gebeurde. Dankzij het starten van een Instagram pagina waar ik in contact kon komen met andere mensen in de psoriasis gemeenschap. Dankzij het gedwongen worden in een lockdown die me de manier waarop ik mezelf zag deed veranderen. Hier is hoe ik leer om van mijn huid te houden.

Mijn strijd begon al vroeg in mijn jeugd


Het was zes jaar geleden toen ik ontdekte dat ik een droge hoofdhuid had. Het was gênant. Ik maakte me zorgen over schilfers en dat mijn haar omhoog stond, maar het was beheersbaar. Toen begon ik meer plekken te zien. Langzaam verspreidde mijn psoriasis zich naar mijn voorhoofd, de bovenkant van mijn rug en onder mijn borsten.

Ik haatte het om in de spiegel te kijken and I couldn’t help but compare myself to my friends. I used to feel jealous. They didn’t have to worry about how to have their hair, or what makeup to wear to cover the patches on their forehead. I would sometimes spend hours crying about it, and dreaded meeting new people as I saw their eyes staring at my skin. What I would do was try to bring it up casually in conversations before anyone asked me about it because I couldn’t deal with the embarrassment. I would try to explain my condition my way and I felt myself trying to justify why I looked the way I did.

Het voelde alsof ik geen tijd had om mijn huid goed te verzorgen en dat ik die zelfzorg niet verdiende. Ik had het verwaarloosd omdat het voelde alsof, wat ik ook deed, mijn psoriasis er nog steeds was. En dat was niet van plan om te veranderen. Dit was de hand die ik had gekregen en ik moest nu een leven leiden van het onhandig bedekken van mijn huid en het ontwijken van vragen.

Lockdown was de eerste stap om van mijn huid te leren houden


Maar toen de lockdown begon, kon ik niet wachten om thuis te werken en meer tijd te besteden aan de behandeling van mijn psoriasis. Ik begon met geen make-up op te doen en de zon in de achtertuin te absorberen. En het werkte. Mijn voorhoofd klaarde op tot het punt waar ik er "normaal" uitzag en me ook zo voelde. I began to love myself and my skin without makeup for the first time ever.

Dit was ongeveer de tijd dat ik mijn psoriasis Instagram begon nadat ik eindelijk een veilige plek had gevonden en mensen die precies hetzelfde meemaakten. Tot dan dacht ik echt dat ik de enige persoon in de wereld was die dit doormaakte. Maar toen de zon verdween en de winter kwam, voelde ik me angstig. Hoe zou ik me redden in het koude weer met de verwarming constant aan?

Mijn gezicht werd zo slecht dat het nog nooit zo slecht was geweest, met rode vlekken op mijn voorhoofd en haarlijn. De liefde die ik in de zomer voor mijn huid en mezelf had gehad, was verdwenen. De huid onder mijn borsten was pijnlijk geworden. En mijn eczeem was teruggekeerd op mijn armen. Ik kon nauwelijks nog in de spiegel kijken.

Het is een mentaliteitsverandering


In plaats van verdrietig te zijn
besloot ik het te vieren door foto's van mijn natuurlijke huid te nemen en ze op mijn social media-accounts te zetten. Het was een van de meest zenuwslopende dingen die ik ooit had gedaan. Het voelde alsof ik mezelf aan iedereen blootgaf.

Slechts een handjevol mensen wist zelfs maar van mijn huid af, laat staan dat ze het zagen. Ik kreeg berichten van mensen die zeiden dat ze geen idee hadden dat ik met psoriasis te maken had. Ze zeiden hoe dapper ik was. Dat was het keerpunt toen ik de dingen begon te geloven die mensen tegen me zeiden.

Ik begon mijn denkwijze te veranderen en te beseffen dat mijn aandoening uniek is. Het was iets dat me anders maakte en het was een deel van mij. Ik was de persoon die mijn tiener zelf nodig had: Iemand die openlijk praat over zijn huidproblemen.

Nu vind ik het niet meer zo erg om in de spiegel te kijken en ik vind het niet erg om bloot naar buiten te gaan. Mijn huid is een deel van mij, maar niet alles van mij. Ik hou van mijn huid.

If 2020 taught me anything, it’s that life really is too short to worry about some red patches on your skin and that je uniciteit verdient het om gevierd te worden.

Georgia Sewell
Mijn naam is Georgia, ik heb mijn hele leven geworsteld met eczeem en psoriasis sinds ongeveer 6 jaar, wat begon op mijn hoofdhuid maar zich verspreidde naar andere delen van mijn lichaam. Elke dag leer ik nieuwe manieren om van mijn huid te houden.

Follow Georgia on Instagram

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.

[[recommendation]]