This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Verzending: NL GRATIS boven 50,-/ Wereldwijd gratis boven 100,- 100 dagen retour

Het belang van het vinden van een dermatoloog die goed bij u past


Everyone has different experiences with doctors. Some are better than others. But just like with any health condition, finding a dermatologist that works with you and for you can be tricky. Specifically, because steroid creams are such a big norm to treat conditions like eczema and psoriasis. Here’s my journey.

Als er weinig opties zijn


Er zijn twee dermatologen in mijn stad waar iedereen naar toe gaat. Ik ging natuurlijk naar degene die mijn familieleden aanraadden. Ik kreeg de diagnose atopische dermatitis toen ik 13 was en wist eerlijk gezegd niet veel over wat er aan de hand was. Behalve dan "gebruik deze steroïden en alles komt goed." Ik respecteerde mijn dokter omdat mijn familie altijd zo lovend over hem sprak. Ze zeiden altijd hoe deskundig en slim hij was.

Een paar jaar later besloot ik dat ik het er niet mee eens was. Het vinden van een dermatoloog zou niet zo makkelijk blijken te zijn.

My topical steroids were not working anymore. I found myself stuck in the cycle of being prescribed a stronger potency steroid cream when my current one stopped working. That’s when I decided to stop using topical steroids. They were getting me nowhere and I went through topische steroïde ontwenning.

Ik heb geprobeerd het uit te praten met mijn dokter


I was 17 when I made an appointment to ask him about alternatives to steroids and he quite literally flipped out. He asked me if I was some sort of gezondheidsmoer. He said “that’s the problem with you young Americans. You want instant gratification!” (which was very odd to me, considering I thought the steroids were “instant gratification”. Because it treats the symptoms when you need them gone quickly, but doesn’t get to the root of the problem.)

Ik had een flare dus vroeg hij me welke producten ik op mijn huid gebruikte. Hij keurde alles goed wat ik hem vertelde, maar kreeg te horen: "Er is iets wat je me niet vertelt!", met een wijzende vinger in mijn gezicht en zo.

I very clearly expressed topische steroïde crèmes waren niet goed voor mij because they weren’t getting me anywhere and I’d learned about the long-term effects of using them. Naturally, he ignored everything I said and handed me a big bag of steroid cream samples. I left his office crying because I was shocked at what just happened. He treated me like a child and scolded me, all because I told him his treatment plan wasn’t helping me.

Natuurlijk besloot ik dat ik hierna nooit meer naar hem terug kon gaan en mijn moeder steunde mij volledig. Ze was in de onderzoekskamer toen hij tegen me schreeuwde en ze was zelf volledig geschokt.

De juiste dermatoloog vinden


I made an appointment with the other dermatologist in my area and it was a totaal andere ervaring. I shared my story about topical steroids and how I decided they weren’t a good fit for me. Told him that I had already gone through topical steroid withdrawal to get them out of my system.

Except this doctor didn’t yell at me, he didn’t accuse me of lying, he didn’t degrade me for wanting more options. “Sure!” he said. “Let’s find something that works for you.” I took a sigh of relief because honestly, I wasn’t used to this response. Hij gaf me verschillende opties to try and told me to let him know how they worked. He told me to keep him updated so we can find a treatment plan that worked for me.

De moraal van het verhaal is: Het maakt niet uit hoe slim je dermatoloog is, het maakt niet uit hoeveel prijzen ze hebben. Het vinden van de juiste dermatoloog is moeilijk. Als ze niet naar je luisteren en je niet met respect te woord staan, verdienen ze het niet om je arts te zijn. Dermatologen zijn niet een one-size-fits-all deal. Er zijn meer opties en het is zo cruciaal om degene te vinden die voor u werkt.

Alexis Smith
Alexis kreeg rond haar twaalfde de officiële diagnose atopische dermatitis. Jaren later maakte ze haar eczeem Instagram account, @eczemalove, om haar huidreis met de wereld te delen in de hoop dat ze anderen kon inspireren om hetzelfde te doen. Sindsdien is ze te zien geweest in de DermaSeries-campagne van Dove, te zien op het digitale billboard van de National Eczema Association op Times Square en stond ze op de cover van People Health magazine. Haar missie is om huidaandoeningen te normaliseren en mensen te helpen zich zekerder te voelen in hun eigen huid.

Follow Alexis on Instagram

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.

[[recommendation]]