This site has limited support for your browser. We recommend switching to Edge, Chrome, Safari, or Firefox.

Verzending: NL GRATIS boven 50,-/ Wereldwijd gratis boven 100,- 100 dagen retour

Waarom ik de steroïden heb gedumpt en hoe ik voor natuurlijke producten kies


Many people who experience eczema as a child are fortunate enough to outgrow the condition. I was not so lucky. In fact, my skin became the most debilitating when I was in my early twenties. It was at this time that I decided to take a long, hard look at my lifestyle and current treatments. I didn’t know this path would take me to discover natural products alternatives and a natural healing process.

Mijn relatie met steroïde crèmes was ongezond


Het was duidelijk dat ik afhankelijk was geworden van mijn topische steroïde behandelingen. Dag en nacht smeerde ik ze op mijn geïrriteerde huid in de hoop dat ze de broodnodige verlichting zouden brengen. Maar in plaats daarvan bleef de uitslag zich uitbreiden en werd het erger en erger.

I later learned that my skin was actually addicted to these steroid creams. They were a pleisteroplossing that was no longer working. Doctors and dermatologists recommended I use higher potency steroids to continue combating the condition and in order to see progress.

Maar ik dacht - wat dan? Wat gebeurt er als die onvermijdelijk ook stoppen met werken?

So this sparked my incentive to find a more natural solution. I researched Topical Steroid Withdrawal and decided to set forth on the long journey of detox, natural product alternatives, and organic recovery.

Verwissel de huidirriterende stoffen voor natuurlijke producten


To aid in healing, I took an inventory of the products I used every day, especially those that come in contact with my skin. From my skincare and laundry detergent, to my hand soaps, clothing, and voedingsmiddelen. There were countless ingredients I couldn’t pronounce, and many added unnecessary chemicaliën, synthetische stoffen en vulstoffen.

Als ik wilde dat mijn huid volledig herstelde, moest ik allergenen en irriterende stoffen elimineren. Dus begon ik met het meest voor de hand liggende product - huidverzorging! Ik zuiverde mijn kasten van de sterk geparfumeerde crèmes en serums. Alle producten waarvan ik wist dat ze ontstekingen veroorzaakten, maar waarvan ik hoopte dat ik ze ooit zou kunnen gebruiken. Ik keek zelfs kritisch naar mijn vertrouwde producten - de petroleumgel en de drogisterijlotions die ik al jaren gebruikte.

Na verder onderzoek van de ingrediënten ontdekte ik dat minerale oliën de huid kunnen irriteren en worden afgeleid van ruwe olie, die mogelijk verontreinigd is, een niet-hernieuwbare hulpbron is, en waarvan wordt gezegd dat hij mogelijk kankerverwekkend is. Met die kennis konden ook deze oude getrouwen de prullenbak in.

Then it was time to look for natural products as a replacement. I took a trip to my local natural health food store where I spent time comparing labels and carefully studying ingredients. Eventually, with some trial and error, I found a line of organic, all-natural, and glass-bottled cleansers and creams. They were worth the investment and helped restore my skin’s barrier without worry or further aggravation.

Cleansing the slecht cleaning products from the house


Vervolgens heb ik gekeken naar schoonmaakmiddelen in mijn huis - met name was-, afwas- en handzepen. Wasmiddelen worden niet direct op de huid gebruikt, zoals hand- of vaatzeep, maar ze kleven wel aan kleding en worden binnen 26 seconden door de huid opgenomen!

Ik stapte over op hypoallergene Free and Clear-producten en vond bedrijven die de nadruk legden op natuurlijke ingrediënten en milieuvriendelijk waren. Al snel merkte ik dat mijn lakens daardoor minder jeukten (wat hielp tegen slapeloosheid en nachtelijke krabaanvallen) en mijn handen minder droog en schraal waren.
Persoonlijk is het een strijd geweest om mijn huid niet te haten. Als je ziet dat vrienden, mensen online, familie een gave huid hebben, is het moeilijk om niet met iemand te willen ruilen (geloof me, ik heb al een paar van die dromen gehad!).

Bij het boodschappen doen, legde ik de nadruk op biologisch, heel voedsel. Ik ruilde mijn favoriete snacks voor gezondere opties, voor natuurlijke producten. Bijvoorbeeld, in plaats van chips en salsa, sneed ik komkommer en rode paprika en dipte ze in zelfgemaakte guacamole. Ik verruilde ook zuivel voor plantaardige melk - havermelk is een favoriet (haver is geweldig voor de huid in het algemeen). Ik probeerde ook meer zelf te koken en ging alleen bij speciale gelegenheden uit eten.

Eindelijk, een kast makeover


Mensen met huidaandoeningen weten maar al te goed dat stoffen zowel je vriend als je vijand kunnen zijn. Synthetische vezels in het bijzonder, zoals polyester, acryl, spandex en rayon kunnen allemaal irritatie veroorzaken. Het is een kwelling om een schattig, flatterend topje te vinden dat je meteen netelroos bezorgt, of dat je eerst nog wel kunt dragen, maar dat je binnenste ellebogen al snel laten jeuken als een gek. Is it worth it? Absolutely not.

Maar ook met natuurlijke vezels moet je voorzichtig zijn. Soms kunnen de gebruikte kleurstoffen irritatie veroorzaken. En laat ik maar niet beginnen over wol! Ik deed spullen weg die ik niet meer droeg, omdat mijn huid er zo van aanvoelde. Alles wat kriebelde, wreef, jeukte of me deed zweten, ging op de donatiestapel.

Moving forward, I would read labels and purchase garments made of 100% cotton, silk, or bamboo. I am very excited to try Clover’s Tencel attire! Want als je je goed voelt, zie je er goed uit en als je er goed uitziet, voel je je goed!

So this has been my journey with organic healing and why I decided to make the transition to sustainable, natural products for my skin and throughout my home.

Larissa Olsen-Cosgrove
Larissa is het gezicht achter The Eczema Diaries, een blog die natuurlijke huidverzorgingsremedies, lichaamspositiviteit en het snijvlak van huidaandoeningen en geestelijke gezondheid deelt. Na twee decennia steroïden te hebben gebruikt zonder echte verbetering te zien, werd ze de detective op haar pad naar holistische genezing. Haar doel bij het delen van haar ervaring met eczeem is om anderen te helpen natuurlijke alternatieven te ontdekken, hen te laten weten dat ze niet alleen zijn en om de mentale gezondheidsimplicaties van chronische aandoeningen aan het licht te brengen. Je kunt met haar in contact komen op Instagram @the_eczema_diaries

Follow Larissa on Instagram

Cart

No more products available for purchase

Your cart is currently empty.

[[recommendation]]